Matični sok je 100% prirodni voćni sok koji se dobiva hladnim prešanjem zrelih bobica i blagom pasterizacijom, tako da sadrži isključivo voćni sok te sve vrijedne nutritivne sastojke iz plodova, bez dodataka vode, šećera, aditiva i drugih dodataka.
Sok zadržava identičnu boju, okus i miris ploda, tako da se njegova kvaliteta uspoređuje s kvalitetom ekstra djevičanskih ulja jer sadrži prvi sok koji se dobiva nakon prešanja voća u njegovom izvornom obliku, bez uklanjanja opne ili koštice te bez daljnje prerade.
Dakle, matični sok nije isto što i sirup te se ne miješa s vodom, a pije se kao prirodni lijek po preporučenoj dnevnoj dozi od 30-50ml.
Bobičasto voće je ono koje većina nas s nestrpljenjem očekuje i vjerojatno ne postoji nitko tko ne obožava barem jednu vrstu ovog zdravog voća. U bobičasto voće ubrajamo aroniju, maline, kupine, borovnice, ribiz, brusnice te druge bobice.
Svježe bobice se mogu zamrznuti i koristiti tijekom cijele godine, a zamrzavanjem ne gube svoje nutritivne vrijednosti. Svježe ili zamrznute bobice možete jesti same, ubaciti u smoothie ili pripremati s njima razna jela i slastice.
Čaj od aronije je odličan izbor i preporuča svima koji žele na prirodan način doprinjeti očuvanju zdravlja i imuniteta. Može se piti svakodnevno – topli napitak ili rashlađen kao ledeni čaj!
Osim što je prirodnog, ugodnog i opuštajućeg okusa i mirisa, ne sadrži tein i mogu ga piti i djeca i odrasli. Izuzetno je bogat anitoksidansima i vitaminom C tako da je prava vitaminska bomba za detoksikaciju i jačanje imuniteta. Čaj sadrži sve vrijedne nutritivne sastojke iz plodova, bez dodataka šećera, konzervansa, umjetnih bojila, aditiva i drugih dodataka
Džemovi se pripremaju po starim recepturama, s visokim sadržajem voća i autentičnom voćnom aromom. Premium, rukom brano voće, kuha se na niskim temperaturama, čime se zadržavaju sve nutritivne vrijednosti i vitamini.
Kupinovo vino je poslastica za nepce, a može pružiti i određene blagodati za zdravlje. One proizlaze iz flavonoida koje nalazimo u kupinama, a koje se dobro očuvaju prilikom pretvorbe ovog voća u alkoholno piće.
Iako i u kupinovom vinu kao i u svakom drugom alkoholnom piću treba uživati umjereno, ono na nekoliko načina djeluje pozitivno na ljudski organizam.
Ne treba zaboraviti kako desertno kupinovo vino ipak sadrži 15% alkohola i 10% šećera zbog čega je važno konzumirati ga umjereno.