SJEDIŠTE OPG ZAGREB
SJEDIŠTE OPG ZAGREB
NASADI OPG - VOLODER
098/ 182-5262 Ponedjeljak – Subota 8:00 – 16:00, Nedelja neradimo Dotrščinska ulica 17 Zagreb 10 040
098/ 182-5262 Ponedjeljak – Subota 8:00 – 16:00, Nedelja neradimo Veliki Borik 48, 44318 Voloder
S Vama smo
od 2016. godine
Na prvome mjestu
Kupac, zdrave bobice
Broj 1
Bobičasto voće
TRGOVINA
Slide not found. Please create the revolution slider then coose the slider ID when you edit this page.
1.) If you want to import slider demo content, please watch this video https://www.youtube.com/watch?v=3YmMFTXiWZU&feature=youtu.be&t=52s from 0:52 sec.
2.) Edit this page and select the proper slide from slider item.

Autoplin

LPG je internacionalna skraćenica od liquefied petroleum gas koja u prijevodu znači Ukapljeni Naftni Plin (skraćenica UNP se koristi u Pravilniku) smjesa propana i butana, a u literaturi je moguće naići  na nazive propan-butan; UNP; GPL; BTP (benzinski tekući plin); dok je ustaljeni naziv autoplin. Autoplin je alternativno gorivo koje je trenutno najekonomičnije, a ujedno i ekološki prihvatljivo.

Ugradnja autoplina

Više od 25 godina iskustva u ugradnji i servisu autoplin uređaja na svim vrstama automobila na benzinski pogon jamče vrhunsku uslugu.

Servis

Kako bi plinski sustav mogao funkcionirati  potrebno ga je održavati jer održavanjem osiguravamo sigurnost putnika i ispravnost vozila.

 

Rezervni dijelovi

Pružamo vam široki asortiman autoplinske opreme. Sva oprema na stranici je podjeljena u kategorije (tipove) prema svojstvima i svrsi upotrebe. 
  • EKONOMIČNOST
Malo o ekonomičnosti vožnje na plin Kod izrade proračuna vodite računa da je potrošnja autoplina otprilike 10 – 20 % veća od potrošnje benzina. Razlog tome jest u najviše slucajeva nekvalitetan ukapljeni naftni plin GPL-LPG. Ekonomičnost jest u tome što za sada bez obzira na vecu potrošnju vozimo se 50/% jeftinije nego na benzin.

 

  • UTJECAJ NA MOTOR
Autoplin zbog svojih karakteristika ima povoljan utjecaj na motor: tiši i mirniji rad motora vijek trajanja motora povećava se za oko 35% potpuno sagorijevanje smjese plin-zrak u cilindrima motora ne dovodi do gubitka goriva u ispušnim plinovima veća trajnost ulja u motoru (duže vremena zadržava vlastite karakteristike, jer se ne razgrađuje s benzinom) ne dopušta stvaranje korozije koja nastaje prisustvom aditiva koji se dodaju benzinu radi poboljšanja njegovih osobina udvostručuje se vijek katalizatora i lambda sonde čišci ispušni plinovi pod uvjetom da je plinska instalacija ugrađena u ovlaštenoj serv.radionici koja ima svu opremu da podesi rad motora pomoću kompjutora koji ima mogućnost usklađivanja plin benzin.

 

  • EKOLOGIJA – UTJECAJ NA PRIRODU
Po čemu je plin poželjniji za korištenje od najčešće korištenih derivata – benzina i nafte? Zbog svojih karakteristika autoplin je gorivo koje je “najmanje opasan za okološ” okoliša. Vozila s pogonom na autoplin u odnosu na dizelske motore ne ispuštaju dim, krute cestice i sumporne okside. U odnosu na benzinske motore ne ispuštaju olovo, proizvode manje ugljicnog dioksida i nerazgradivih ugljikovodika.

 

  • SIGURNOST VOŽNJE NA PLIN
Sa potpunom sigurnošcu možemo reci da vozilo sa kvalitetno ugradenom plinskom instalacijom je sigurnije nego što mnogi misle da je rezervar bomba u vozilu. Što je potpuno suprotno jer još nikad nije nigdje objavljeno da je vozilo na plin stradalo ili da je boca ispustila plin. Ukoliko je oprema nabavljena od provjerenog isporucitelja i montirana ispravno.

Plinski pogon moguće je ugraditi u sva vozila na benzinski pogon. Novija tehnologija omogućuje ugradnju plina u sva vozila, kao i u generaciju motora s direktnim ubrizgavanjem benzina.

Naši će zaposlenici riješiti svaki vaš problem i dati odgovore na sva vaša pitanja. Glavni je cilj tvrtke zadovoljstvo naših kupaca te stoga posvećujemo veliku pozornost kvaliteti usluge na svim razinama – od prodajnog menadžera, preko prodavača do majstora u servisnoj radionici.

Pogledajte kako to izgleda u našoj radionici i prodajnom prostoru!